Kateenkorvan kasvi – helppo kasvattaa

Kateenkorvan kasvi on seinään kiinnitettävän tai riippuvan kasvin, joka on tunnelmallinen ja helppo kasvattaa.

Kateenkorvan kasvit ovat yleisiä ulkoisissa tiloissa ja ne ovat helposti saatavilla eri lajikkeina. Ne voivat kestää kuivuutta, ovat kestäviä vain pienelle hoidolle ja nauttivat hyvin huoneenvalosta. Ne tarvitsevat vain säännöllisiä vettä ja muutamia ravinteita aika ajoin, jotta ne viihtyvät hyvin.

Kaulusella muotoillut kateenkorvan lehdet puhuvat esineestä, joka ulkoisesti näyttää tyylikkäiltä. Kasvi on helppo ja visuaalisesti miellyttävä asentaa ja antaa sisustustoimille vihreän elementin. Se ei ole vain kevyt vaan myös kohtuuhintainen.

Tavallisten ruukkujen sijasta kateenkorvan kasvia voidaan istuttaa seinille tai ripustaa langalle tai metallinen kaapeli. Sillä on paljon luovia mahdollisuuksia tuoda ruokailutilaan eloa ja vihreyttä tai tuoda nurkkauksiin todellisen ilon tunnelman.

On tärkeä muistaa, että monilla kateenkorvan lajikkeilla ei ole juurisysteemiä, joten ne ilman lannoitusta tai vettä eivät pysy “elossa”. On myös syytä olla varovainen, ettei kasvia altisteta liian suurelle suoralle auringonvalolle.

Kokonaisuudessaan Kateenkorvan kasvi on helppo hallita ja yksinkertainen sisustusvinkki, joka antaa pehmeyttä ilmapiiriin ja todellisen elon jokapäiväiseen eloon.

Kateenkorvan kasvi on yksi suosituimmista koristekasveista. Se on helppo ja edullinen tapa tuoda luonnon kauneutta ja väriä kotiisi. Kateenkorva on perheen Ranunculus-alalahko, ja tällä alalahkolla on laaja valikoima värejä, kukkia ja muotoja.

Kateenkorvat tarvitsevat aurinkoista paikkaa, ja noin kuusi tunnin päivittäinen auringonvalo kelpaa. Kasvin tarvitsema maaperä on hapan, joten se voidaan helposti tehdä rautaa sisältävästä paikallisten myymästä kasvilannoitteesta. Regular lehdet ja huolehdi kastelusta toistuvasti, sillä ylikastelu voi aiheuttaa juurisairauksia. Se tulee istuttaa 15 cm: n etisyydelle toisistaan, mikä varmistaa, että saat paremman tuloksen.

Kateenkorvailla on runsaasti hyötykasveja, jotka luovat mukavan tunnelman. Ne voidaan laittaa parvekkeille tai patioille tuomaan rytmikkyyttä ja luonnehdittuja vihreitä reunuksia sekä antamaan sesongin vaihtuessa upeita värisuunnittelukohteita. Heidän tuoreet lehdet ja terhakkaat värit lisäävät ulkosaldoon houkuttelevan vaikutelman.

Kukinnan jälkeen sinun pitäisi napsauttaa kaikkia vanhentuneita lehtiä pois torjumaan kasvien homehtumista ja sisältämien sairauksien vaaraa. Taimet eivät tarvitse paljon hoidettaessa, mutta sopivia huolehditaan hedelmöittyneet juurisolmuista.

Kateenkorva on helppo hoitaa ja voidaan jakaa useisiin taimiin ajan kuluessa. Se antaa valoa ja kauneutta puutarhaan vieläkin paremmin! Korvaa ovat helppohoitoisia ja niillä on monia etuja suuriin hankintoihin verrattuna. Oikealla hoidolla ne voivat ylläpitoon tasaisesti upeita vihreyttasi!

Kateenkorvan kasvi on loistava valinta niille, jotka haluavat aloittaa kasvien kasvatuksen. Se on helppo hoitoinen ja pienen huollon ansiosta se pysyy vilkas ja terve. Pienet lehdet ja rakenteen helppous tekevät siitä erittäin mukavan lisän huoneeseesi.

Vaikka nimi saattaa aiheuttaa pelkoa siitä, että se olisi hankalaa kasvattaa, on tämä vain harhaluulo. Se vaatii vähän vettä ja apteekin ruokinnan säännöllisesti, ja jos sitä sijoitetaan heti alusta asti aurinkoiseen paikkaan, se kasvaa varsin nopeasti roikkuvana ilmavirran poikana.

Jos olet epäröimässä ottaa ensimmäisen kasvin hankkimista, kannattaa harkita Kateenkorvaa. Yksinkertainen hoito ja selkeä muoto tekee siitä loistavan aloituspisteen viherympyröille.

Kateenkorvan (Sedum spectabile) kasvi on muodikas ja helppohoitoinen kasvi. Se on nimensä mukaisesti kauniin näköinen ja se yltää yli 20 cm korkeuteen. Sen lehdet ovat tyypillisiä perennakasveille – tummanvihreitä ja ohuita, leveitä lehtiä – ja siinä on myös suuria hohtavia kukkia. Kasvi on sopeutunut hyvin suomalaiseen ilmastoon ja siksi se kasvaa hyvin hoidetulla alueella.

Kateenkorvan kasvattaminen on todella helppoa. Se tarvitsee paljon valoa ja aurinkoa, mutta se tarvitsee vähemmän vettä kuin monet muut perennakasvit. Se ei myöskään tarvitse erityisiä ravinteita tai lannoitteita. Ainoa asia, jonka tarvitset, on harventaa uudet lajikkeet usein, jotta ne menestyvät paremmin. Se toimii parhaiten elo-syyskuussa, jolloin ilmasto on tasapainoinen ja lisäksi sinun pitäisi antaa sille aina tuoretta vettä.

Kateenkorva sopii hyvin sellaisille alueille, joissa on hyvin erityyppisiä maaperän tyyppejä. Lisäksi sen helppo hoito tekee siitä myös houkuttelevan aloittelijoille tai ihmisille, joilla ei ole aikaa pitää huolta monimutkaisemmista kasveista.

Related Posts