Kaunis puutarha ukkosmyllykasveilla

Kesän helteillä voi olla suuri ilo saada terveen ja kauniin puutarhan. Maailma täynnä erilaisia ​​ukkosmyrskynkesveja voi auttaa sinut luomaan upean pihan! Myös hyvällä suunnittelulla voit antaa puutarhallasi polttavan vaikutuksen.

Ukkonen, joka on tavallisesti kesäaamuisin, voi tuoda paljon kosteutta ja lämpöä maisemaan. Suurin osa ukkoskasveista on herkkä kosteudelle, joten voit sijoittaa ne talon taakse tai puutarhan reunalle. Ukkoskasvien valikoimassa voi olla erilaisia ​​malleja ja värejä sekä yhdistelmiä.

Jotta varmistetaan, että puutarhassasi on kaunein mahdollinen lopputulos, muista ottaa huomioon, että monien ukkosmyrskyistä poimittujen kasvien parhaat ominaisuudet tulevat esille hoidossa ja tarpeeksi valossa. Varmista, ettet istuta ukkokasveja paikkoihin, joissa ne eivät saa riittävästi aurinkoa tai liiallista kosteutta. Muista halata maisemaasi hauskoilla erikoisseoksilla ja umpikuiluilla, joilla voit tuoda vaihtelua puutarhaasi.

Kesä on tuonut meille puutarhan kulta-aikaan. Viime vuosina kasvatettavien ukkosmyllykasvejen suosio on kasvanut merkittävästi. Nämä monimuotoiset kasvit näyttävät upeilta, ja niillä on selkeä paikka monen kauniin ja persoonallisen puutarhan suunnittelussa.

Mikä on niin erikoista näissä leikattujen ja jakamattomien ukkosmyllyjen kasveissa? Heidän ainutlaatuinen muoto on vastaus! Piikikkien terälehdet muodostavat houkuttelevan heisie-kukinnan, joka on eleganssia ruohon lehdillä. Kasvinoksa, joka ulottuu kaarevaa älykkyyttä poispäin, tukee terälehtien vastaako ja luo erityisen silmukan.

Kun istutat ukkosmyllykivilajia, aloita isoilla ansoilla eturinteeseen tai ruohoalueille. On tärkeää antaa heille tarpeeksi tilaa, etten ne saavuta liian ryppyjä ajan myötä. Valitse paikka, jossa tuuli ei puhaltele liikaa – tuulenvireillä ukkosmyllykasvien kukat joko pimenivät tai haalistuvat demakantaalisesta osasta.

Auringonvalolle laitanimenomainen valkoinenisharmailla, vaaleanpunaisilla tai vaaleanviolettilla eri sävyillä on ihanaa, ja se toimii erinomaisesti istuessaan kevyesti taustalle pehmeillä salaisilla maastoilla. Peitettuihin paikkoihin istutetut ukkosmyllykasveja auttavat erottamaan varjossa olevat kasvit.

Kesä on alkanut ja voit nyt nauttia ihanista lämpimistä, auringonpaisteisista päivistä ja illoista puutarhassasi. Jos haluat antaa puutarhallasi erityisen puolen, voit harkita ukkosmyllykasvien lisäämistä.

Ukkosmyllykasvit ovat erittäin kauniita ja helppohoitoisia. Ne voivat tuoda runsaasti elämää ja väriä puutarhaan. Niinpä ne ovat mainio valinta hyödyntämiseen laidunpuutarhassa. Voit löytää suuria ja pieniä lajikkeita, joilla voit koristella laidunpuutarhaasi.

Aidot ukkosmyllykasvit ovat erityisen kauniita ja voivat nostaa laidunpuutarhangrupiesi arvoa. Ne voivat kukkia useita kuukausia ja tuottaa paljon herkullisia vihanneksia, hedelmiä ja muita satunnaisia antiikkiesineitä. Siksi niitä voidaan kasvattaa kaikkialle, jopa pienemmissä puutarhoissa.

Lisäksi, jos valitset aidot ukkosmyllykasvit, voit myös nauttia monista erilaisista mausteista ja vihannesten mauista, joita ei tavallinen maa tarjoa. Niihin viittaa esimerkiksi chili, mausteperunat, mansikat, muurahaismaito ja basilika. Ota siis seuraava askel antaaksesi laidunpuutarhallasi personoidun arvon – viljele ukkosmyllykasveja!

Kaunis puutarha on oiva keino luoda oman kodin ympärille tunnelmallista ja esteettistä ilmapiiriä. Ja onneksi nykyään ei tarvitse olla myöskään puutarhuri saadakseen kaunista ja tuoksuvaa puutarhaa. Ukkosmyllyskasvit kuten hortensiat, laventelit, ripsivalkeat ja astilbet ovat kaikki helppoja hoitaa ja ne sopivat erinomaisesti kauniiseen puutarhaan.

Hortensiat ovat upeita ja monikäyttöisiä kasveja. Hortensiat voivat kasvaa isona tai pikkurikkona ja niiden valikoimassa on niin valkoisia, punaisia, lilaisiako kuin vaaleanpinkkiäkin väripilkkuja. Hortensiat sopivat erinomaisesti erilaisiin puutarhamuotoihin ja niillä voidaan luoda heti painava vihjeet urban gardenista potkivaan cottage gardeniin.

Laventelit tuovat puutarhaan runsautta ja rauhaa. Niiden lehdet sisaltävät tuoksuvaa eteeristà öljyä, jotka haisevat äidin syleilylle ja vievat meidät vuosien taakse. Laventeli voi olla vaaleanpunainen, vaaleanvioletti tai violetinpunainen ja joogit voivat hyötya siitä höyrystötteakseen. Jopa leikki-ikäinen voi tykätä laventelin leikkasimesta peittämien motti- ja skoolptyymmien synnyssà.

Vielà on ripsivalkea ja astilbe, joista molemmista löytyy myös laajalti erilaisia lajeja. Ripsivalkeilla voivat piristaa jopain “rikkaamman” puutarhan sekoituksia ja astilbet ovat ihana tapa saada isohko akvaario tunne pieneen puutarhaan umpinaisuudessa. Ne voidaan laittaa pieniin ryhmiin tai suuriin muodostelmiin – makuasioista on mahdoton olla eri mieltà!

Related Posts