Opas ukkoskasvien viljelyyn

Ukkosen aikaan puutarhurit joutuvat paineen alle, koska huonot sääolosuhteet muodostavat täydellisen ympäristön monille haitallisille hyönteisille ja taudeille, jotka voivat vahingoittaa heidän kukkiaan ja ruohojaan. Tässä artikkelissa kerron teille, kuinka voit viljellä ukkoskasveja kaikenlaisissa sääolosuhteissa.

Ensinnäkin, sinun on valittava oikeat lajikkeet ukkoskasveja. Jotkut suosituimmista lajikkeista ovat begoniat, pelagoriums, impatiensit ja petuniat. Tarkista paikallisten puutarhuri- ja satokasvitarhojen valikoimasta ennen ostamista ja varmista, että ne vastaavat virtuaalisia vaatimuksia.

Toinen vinkki ukkoskasvien viljelyyn on, että ne on sijoitettava paikalleen etuajassa. Varmista, että löydät niille paikan aurinkoisella alueella ihmisen valvonnassa uskomattoman nopeasti puolustamaan sitä mahdolliselta haitalliselta kasvua vastaan.

Kolmantena vinkkinä esitän, että pukeudut oikein ja varaudu sateeseen. Et halua tuoda mukanasi homeet ja haitalliset lajit sateen mukana. Huolehdi myös siitä, että sinulla on kasveja suojaavia verkkoja ennen ukkoskuurojen aloittamista.

Lopuksi esitän vielä erityisesti ukkosKaalikoille; viljele shalomskyperennoita. Uskomattoman vahvoilla juurilla varustettuna ne ovat paras ratkaisu torjumaan molemmat syntyvien ylimääräisten ulkoisen veden vaikutukset niin hydroponikkakasveihin kuin perinteisiinkin pensaisiin. Shalomskypeerafternoilla on myös erinomaiset ominaisuudet kestäviksi juurimalleiksi ja haittoihin vastustuhoihin.

Nyt sinulla on tietoa siitä, miten voit viljellä ukkoskasveja oikein. Kyllä, se saattaa olla haastava tehtävä tunnin tai toiminnan aikana, mutta jos selviydyt huolella ja älykkäillä puutarhavinkillasi, saat palkinnon – terveen ja toimivan puutarhan!

Jos olet kiinnostunut viljelemään ukkoskasveja, tässä on muutama perusteellisempi ohjeistus:

Ensinnäkin, sinun on valittava sopiva paikka istuttaaksesi ukkoskasveja. Istutusalueen on oltava ravinnerikas, suhteellisen kostea ja viileä. Beczkowyin mukaan tämänlaisia maaperiä löytyy luontaisesti elinympäristöistä, joissa kasvit saavat hyvin vettä ja ravinteita.

Kun olet valinnut alueen, siirry seuraavaan vaiheeseen: lannoitteen valintaan. Ukkoskasvien viljelyssä tuore lanta ja salaojitus ovat välttämättömiä. Tuore lanta tarjoaa ravinteita kasveille ja auttaa pitkittämään istutussa parasta mahdollista alkueloa. Salaojitus auttaa estämään ylimääräisten vesien kertymistä istutusalueelle ja helpottaa samalla kasvien kastelua.

Kolmantena vaiheena on istutuksen suunnittelu. Tiede tuo esille, että eri ukkoskasvit sopivat erilaisiin ilmastoihin hyvin eri tavoin. Jotkut kasveista tarvitsevat paljon nestettä ja parempia maaperi olosuhteita voidakseen elpyä nopeasti. Toiset taas toimivat paremmin puolivarjossa. Valitse siis huolellisesti ne kasvit, jotka soveltuvat alueellesi parhaiten ja erottele ne pitkittyneeseen kovettuneeseen maahan sekamelskasta ja sekoituksista.

Neljäntenä ja viimeisen vaiheena sinun tulisi panostaa toimivaan kastelujärjestelmän luomiseen. Beczkowyin mukaan tavallinen leikkuuallas tai automaattinen kasteluyksikkö pidettynä ajan tasalla hoitaa asiaa hyvin – suurin osa ukkoskasveista tarvitsee jatkuvaa ja kaikkialle yhtenäistä vettömistys prosessia, jotta ne voivat pysyä terveinä ja hyvinvoivina.

Ukkosenjohdattimien satoa ei tarvitse pelätä, sillä viileässä ja saastuneessa säässä ainutlaatuiset kasvisuojelijat tarjoavat parhaan suojan. Megalovirusten osuus vähenee ja tietynlaiset nahkaiset ukkoskasvit takaavat korkean tuoton. Tässä opas viljelyyn ja hoitoon, jotta saat eniten hyötyä ja hedelmää.

Valitse ruukku. Valitse ruukun kokosi riippuen siitä, mitkä ukkoskasvit kasvattavat. Jotkut ukkoskasvit vaativat suuria ruukkuja, joissa on paljon maata. Anna ruukuille mahdollisuus tuuletukseen ja kastele sopivasti. Kaada ruukun yläosaan hiekkaa, sakeuttamiseksi, jos se on liian rikki ja helposti silppuu poisa huoneestaan.

Valitse lannoitteet. Erilaisten ukkoskasvien tarpeisiin sopivat erilaiset lannoitteet. Maaperän tulisi olla huolellisesti ravittu, sillä ukkoskasveille ravinteiden puute on usein syy alhaiseen satoon. Esimerkiksi Organo-E-Plus-lannoite antaa kasveille kaikki tarvittavat ravinteet hyvin laajalta alueelta ympäri maailmaa.

Tarjoa oikeat olosuhteet. Useilla ukkoskasveilla on tarpeita erityisiin olosuhteisiin. Ruukun alaosassa tulee olla hyvin virtaava vettä ja yllä on optimaalisia lämpötiloja tuottamaan mahdollisen parhaiden sadon. Muista myös illalla peittamaan ruukut verhoilla, sillä se tekee maaperästä sopivan lämpimän pysyväksi olosuhteeksi.

Ukkoskasvien hoito ja viljely vaatii huolellista seurantaa ja huomiota, mutta se palkitaan ennennäkemättömien hedelmien kanssa, jotka voit nauttia satokauden loppuun asti.

Related Posts