Thunderbolt-kasvi – missä se kasvaa?

Thunderbolt-kasvi on kukkiva kasvilaji “Baccharis”-suvusta. Nimi viittaa salamaan, joka tapahtuu muutaman minuutin välein tällä tietyllä alueella. Jo pitkään on uskottu, että kasvi kasvaa vain täällä, mutta tutkimukset ovat osoittaneet, että tällaisia kolmen kilometrin korkeita kasveja on yli 100, ja ne leviävät koko maahan. Nämä kasvit peittävät suuria alueita ja kasvavat uskomattoman nopeasti epätavallisen kasvumekanisminsa ansiosta.

Thunderbolt-kasveja löytyy monista paikoista Australiassa ja jopa muissa maissa, kuten Uudessa-Seelannissa ja Kanadassa tällä hetkellä. Jotkut niistä löytyvät jopa sadan kilometrin päässä alkuperäpaikastaan, kun taas osa niistä on jopa kilometrin päässä siitä. Salamakasvien uskottiin aikoinaan olevan Australian alkuperäiskansojen villi.

Thunderbolt on sähköpuu, joka on pajulaji, joka kasvaa korkeilla korkeuksilla ja kasvaa yleensä vain muutaman metrin korkeuteen.

Ukkosmyrsky on ollut kaikkien mielessä viime vuodet. Itse asiassa se on yksi tämän vuoden puhutuimmista aiheista. Olet todennäköisesti nähnyt uutisartikkelin tai kuullut aiheesta käytävän keskustelun omassa maassasi. Herää kysymys, miten tämä ilmiö kehittyi? Millaiset säät ne ovat? Miten ne vaikuttavat elämään?

Nämä myrskyt eivät vaikuta pelkästään ukkosmyrskyihin, vaan myös kasveihin. Esimerkiksi, jos puita ei kastella kunnolla tiettyinä aikoina, niiden kasvussa ja satoissa voi olla ongelmia. Vastaavasti, jos kasvin lehdet palavat, mikä voi olla haitallista sen terveydelle, koska auringonvalo voi vahingoittaa sen soluja ja aiheuttaa sen ennenaikaisen kuoleman. Siksi tarvitsemme erityistä huomiota näihin kasveihin, koska niitä olisi enemmän.

Tämä osio kattaa kasvien kasvun kehityksen ja kasvin kehityksen siemenestä kypsiksi sadoksi.

Yhdysvalloissa yli 80 % sähköstä tulee voimalaitoksista ja maakaasugeneraattoreista. Tämä tarkoittaa, että useimmat ukkosmyrskyt maassa tapahtuvat kaukana ihmisasutuspaikoista. Voimakkaimpia ukkosmyrskyjä kutsutaan “tornadoiksi”, “ratkaiseviksi” myrskyiksi tai “supersoluiksi”. Nämä myrskyt ovat valtavia, ja miljoonille ihmisille se on pelottava kokemus.

Näyttää siltä, että ukkosmyrskyjen aktiivisuus on lisääntymässä viime vuosina, varsinkin vuoden 2003 jälkeen: myrskyn kokonaisintensiteetti kasvoi 30 %. Myös Amerikan tornadojen voimakkuus on lisääntynyt tänä aikana – ne kestävät keskimäärin pidempään joka vuosi ja vaikuttavat yleensä enemmän ihmisiin kuin ennen. Näin suojaudut heiltä hyvin!

Kun puhumme “miten pahoja ne voivat olla”, meidän on keskityttävä ääritapauksiin: tappavat jättimäiset tornadot, kuten supercell.

Ukkosmyrsky on yksi kauneimmista asioista luonnossa. Se näkyy kaikkialla maailmassa – eri alueilta eri maihin. Joten miksi useammat ihmiset eivät koe ukkosmyrskyjä kaupungissaan?

Voimme oppia paljon ukkosmyrskyistä. Ukkosmyrskyt ovat tärkeitä ekosysteemille, koska ne lannoittaa ruohoa, puita ja kasveja kiihdyttäen siten kasvua. Siksi meidän tulee olla tietoisia ukkosmyrskyistä ja niiden vaikutuksista ympärillämme olevaan kasvillisuuteen. “Thunderbolt”-niminen kasvi on erittäin suosittu Perun pilvimetsissä – sillä on silmiinpistäviä värejä ja se on erittäin haluttu lintujen, perhosten ja muiden eläinten, jotka ruokkivat sen latvuskasveja.

Jotkut ihmiset ajattelevat, että ukkonen sai alkunsa Afrikasta, mutta itse asiassa ne kehittyivät Euroopassa. Vuonna 1836 salama syöksyi maalaistalon ylle Ranskassa tappaen ainakin 2 ihmistä ja loukkaantuen useita muita, joita hoidettiin vakavista palovammoista, jotka aiheutuivat lasinpalojen putoamisesta rikkoutuneesta ikkunasta maalaistalossa, jossa salamaa iski päivittäin 13 kertaa tunnissa.

Thunderbolt Plant on kasvi, joka kasvaa Kaakkois-Aasian ja Afrikan trooppisilla alueilla. Kasvi, joka on eräänlainen bambu, tavataan kaikkialla maailmassa. Se tunnetaan nimellä “Thunderbolt Bamboo”, koska se seisoo korkealla ja tuo mukanaan ukkosmyrskyjä.

Thunderbolt Plant on yksi monista lajeista, joita voi tavata kasvamassa luonnonvaraisena Kaakkois-Aasiassa ja Afrikassa. Nämä kasvit eivät ole kotoisin näiltä alueilta, mutta trooppisten alueilta tulevat kauppiaat ovat tuoneet ne maahan myydäkseen niiden lehdistä, kuoresta tai versoista valmistettuja tuotteita. Kauppa on saanut kasvit leviämään luonnollisesti näillä alueilla, mikä on johtanut tämän kasvin paikallisiin populaatioihin, joita jotkut pitävät nykyään invasiivisina lajeina.

Maailmassa on useita sähköä tuottavia laitoksia. Joitakin näistä kasveista pidetään “luonnonäidin voimalaitoksina”, koska ne pystyvät muuttamaan auringonvaloa sähköksi. He voivat saavuttaa tämän fotosynteesin avulla, mutta he käyttävät myös muita energialähteitä, kuten salamaa, tuulta ja vettä. Näiden kasvien tarkka sijainti on mysteeri, ei vain siksi, että niitä on vaikea löytää, vaan myös siksi, että niitä on niin paljon ympäri planeettamme.

Related Posts